Nieuwsbericht

Goede raad is goud waard

Binnenlands Bestuur organiseert op 27 februari het debat Goede raad is goud waard. Sprekers uit politiek, bestuur en de wetenschap spraken met elkaar en het publiek over de kwaliteit en het niveau van de van de gemeenteraad.

John Bijl - 1 februari 2014
John Bijl tijdens het congres Goede raad is goud waard (Forto: Binnenlands Bestuur)

Ronald Plasterk (Minister Binnenlandse Zaken), Jan Pieter Lokker (burgemeester van Noordwijk), Petra Tiel (Nederlandse Vereniging voor raadsleden), Bart Eigeman (oud-wethouder Den Bosch), Pascale Georgopoulou (griffier Amstelveen) en Linze Schaap (universitair hoofddocent Tilburg). Het debat wordt geleid door John Bijl van het Periklesinstituut en auteur van de column ‘De Mystery Burger’ over de kwaliteit van het debat in de gemeente.

Op 19 maart treden er in het hele land nieuwe gemeenteraadsleden aan. Zijn deze lokale volksvertegenwoordigers wel klaar voor hun werk? Hebben de capaciteiten en het vermogen om de gemeente effectief te besturen of is er een kwaliteitsslag te maken. Zo ja: wat zijn nou eigenlijk de gevolgen van een gemeenteraad met te weinig niveau? En wat is er aan te doen.

Aanmelden voor het congres kan hier bij Binnenlands Bestuur.