Nieuwsbericht

Het Grote Kleine Transitiedebat

Op de Grote Dag van de Kleine gemeente organiseren het Periklesinstituut, Gemeente.nu en de Tilburg University het Kleine Grote Transitiedebat. Aan de orde is de vraag of gemeenten wel zijn opgewassen tegen de enorme hoeveelheid decentralisaties.

John Bijl - 2 oktober 2013
Bestuurders in gesprek op Het Grote Kleine Transitiedebat

Er komt wat af op de gemeente! Steeds meer taken, steeds meer verantwoordelijkheid en dus ook steeds meer ogen die meekijken. Wil de verschuiving van AWBZ, Wmo en de Jeugdzorg naar de gemeente goed verlopen, moet je klaar zijn voor de verandering. En voor elke verandering geldt, niet alleen jij moet er voor klaar zijn, maar iedereen. Ook bovenaan het organogram. Zeker in een politieke organisatie.

U zoekt met een panel van sprekers naar hoe u er zelf voor kunt zorgen dat iedereen in de gemeentelijke keten zich aan het voorbereiden is: stelt de raad het juiste kader? Heeft u de juiste steun van de politieke top? Communiceren de juiste mensen met elkaar? Hoe zorg je dat iedereen op tijd de juiste beslissingen neemt? Aan het eind van dit debat heeft u uw eigen to-do-lijstje wel samengesteld.

De 7e Grote Dag van de Kleine Gemeenten is op 30 oktober 2013 in Postillion Bunnik. Meet weten? Kijk hier.