Onze diensten Voor de volksvertegenwoordiging

Inwerkprogramma

Na de verkiezingen treden gemiddeld voor éénderde nieuwe raads- of Statenleden aan. Maar gezamenlijk treedt er een heel nieuw bestuursorgaan aan, waarvan de leden gezamenlijk hun rol, manieren van werken en bestuurscultuur opnieuw moeten gaan bepalen. Het Periklesinstituut helpt ze op weg.

 

Het inwerkprogramma van het Periklesinstituut helpt de nieuwe raad of Staten een snel start te maken met de nieuwe bestuursperiode. Met oefeningen in gezamenlijk kaderstellen, leren werken met het vergadermodel of het grip krijgen op de financiële huishouding van de gemeente of provincie. Daarnaast is er aandacht voor het organiseren van participatie, sturen op de gemeenschappelijke regelingen en integriteit.

We werken aan de vergadersfeer en het ‘betrekkingsniveau’ en de politieke stijlen van de individuele volksvertegenwoordigers én wat deze stijlen betekenen voor het functioneren van de gehele raad of Staten.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 is het inwerkprogramma totaal vernieuwd. Het bestaat uit 15 modules waarmee u zelf het hele programma kunt samenstellen. Op maat, en passend bij de eigen manier van werken. Waarmee de net geïnstalleerde raad snel uit de campagne komt en als bestuursorgaan aan de slag kan. Neem gauw een kijkje!

 

Laten we beginnen!

Kunnen wij jouw raad helpen bij het effectiever vergaderen of het verbeteren van politieke proces?

Wij helpen je graag.

Start een gesprek